Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli dana haşlama

500 gr. bütün dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Et, soğan, havuç ve patatesi bütün olarak tencereye koyun. Maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. 25 dakika haşlayın, sebzeleri çıkarın. Bir tavaya margarini koyun. Patates, havuç ve domatesi büyükçe doğrayın, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayın, soteleyin. Haşlanmış eti dilimleyin, sebzelerle servis yapın.

Kıymalı çıtır börek
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su İçi için:
250 gr. kıyma
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Tuz
Kıyılmış soğanı, tereyağında kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Su ve zeytinyağı karışımıyla her tarafını ıslatın, ikiye katlayarak üçgenler halinde kesin. Kıymalı harcı üçgenlerin geniş tarafına koyarak muska şeklinde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

Kayısılı muskalar
Yarım kg. kayısı
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yufka
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Sıcak suda bekletilmiş kayısıları üç çorba kaşığı toz şekerde bir süre bekletip püre haline getirin. Kalan şekeri de serpin. Hazırladığınız püreden iki çorba kaşığı alıp bir kaseye koyun. Üzerine sıvıyağı döküp karıştırın. Yufkaları ikiye katlayıp sekiz adet uzun şerit kesin. Yağlı kayısıdan yufkaların üzerine sürün, ikiye katlayıp yeniden püre sürün. Yufkaların bir ucuna kayısı püresi koyun. Muska biçiminde katlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA