Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze çorbası

Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tencereye tereyağını koyup ince kıyılmış soğanı kavurun. Sebzeleri ilave edip kavurmaya devam edin ve 6 -7 dakika kavurduktan sonra suyunu koyun. Kaynayınca erişteyi, mercimeği ve baharatları ilave ederek 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp dövülmüş sarmısak ve limon suyunu çorbaya katıp servis yapın.
MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarmısak
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
Nane
6 su bardağı su

Patlıcan piyazı
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarmısağı ince ince kıyın ve bir kaba alın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sirke koyun. Doğranmış soğan ve maydanoz ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1 adet limon
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak
Tuz
Kırmızıbiber
2 adet domates

Zeytinli tavuk
Doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Tavuk butlarını da koyup karıştırarak pişirmeye devam edin. Zeytinleri de koyun. Salçayı, sarmısıağı, küp doğranmış domatesleri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. En son ince bulguru da ilave edip 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
8 adet tavuk but
4 adet sivri biber
15 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
2 adet domates
4 diş sarmısak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı ince bulgur

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA