Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohut çorbası

Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonrasında suyunu süzdürüp kabuklarını ayıklayın, robottan geçirip püre haline getirin. Tavuk suyunu tencereye aktarıp biraz ısıttıktan sonra içine nohudu ekleyin. Kimyon, tarçın ve tuzunu katıp yoğunlaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Üzerine tereyağını ve limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
MALZEMELER
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tavuk suyu
1'er tatlı kaşığı kimyon ve tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
Tuz

Tavuklu semizotu
Semizotunu yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp irice didikleyin. Tereyağını eritip tavuğu baharatlarla soteleyin ve semizotunun üzerine ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp semizotunun üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 demet semizotunun yaprağı
10 adet kiraz domates
2 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Sebzeli köfte
Kıyma ve köfte harcını iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Soğanı yağda kavurun. Dilimlenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Köfteleri, küp doğranmış patatesi, küp doğranmış domatesi ve bezelyeyi ilave edin. Suyunu katarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. kıyma
1 paket köfte harcı
1 adet ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2'şer adet havuç ve patates
2 adet domates
1/2 su bardağı bezelye
1 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA