Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yoğurtlu çorba

Yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte, topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzeri için tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
2 adet domates

Etli domates yahnisi
Bir tencerede tereyağını eritip üzerine etleri ekleyin. Arada bir karıştırarak, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Sonra üzerine arpacık soğanları ve suyu ekleyip 10 dakika birlikte sote edin. Üzerine ince kıyılmış sivri biberi, tuz ve karabiberi ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirip sekize böldüğünüz domates, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER
6 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 adet sivri biber
25 adet arpacık soğan
1 kahve fincanı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Kekik

Pirinçli tavuk salatası
Tavuk etini ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp soğumaya bırakın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Taze soğanı ince kıyın. Tavuk etini ufak parçalara ayırın. Pirinç, tavuk eti, mantar ve taze soğanı servis tabağına alıp karıştırın. Limon suyunu ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet taze soğan
4 adet mantar
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA