ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Fesleğenli domates dolması

3 adet domates
3 çorba kaşığı lor peyniri
1 çorba kaşığı toz fesleğen
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Domateslerin baş kısmını kapak şeklinde kesip çıkarın. İçlerini bir çay kaşığı yardımıyla oyun. Lor peyniri, fesleğen, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Bu karışıma domatesten çıkan suyu da kattıktan sonra domatesin içine doldurun.

Ekmeküstü sarmısaklı köfte
1/2 kg. kıyma
1 paket köfte harcı
Fındıklı tarçınlı kurabiye
3 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
300 gr. kıyılmış fındık
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Margarin, pudraşekeri ve fındığı karıştırın. İçine yumurtaları kırıp iyice yedirin. Un, tarçın ve limon kabuğunu ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirip yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesip yağlanmış fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.