Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinç unlu profiterol

* 1 su bardağı + 1 çay bardağı pirinç unu * 1 su bardağı su
* 3 adet yumurta
* Bir tutam tuz
* 1 çay bardağından bir parmak eksik tereyağı
* Yarım çay bardağı toz şeker İçi için:
* 2 paket bitter çikolata
* 1 su bardağı krema
Su, tuz ve tereyağını bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ocağı kısıp sürekli karıştırarak pirinç ununu ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilındıktan sonra toz şekeri ekleyin. Yumurtaları teker teker ilave edip elinizle yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin. Kremayı kaynama noktasına getirin, çikolataları içine atıp eritin. Hamurların içine kremadan doldurun. Üzerine krema döküp servis yapın.

Mercimek köftesi
*
2 su bardağı yeşil mercimek
* 6 çay bardağı ince bulgur
* 2 adet orta boy soğan
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
* 1 demet taze soğan
* 1 demet kıyılmış maydanoz
Mercimeği haşlayıp hafif sulu haldeyken ocaktan alın. Üzerine bulguru ekleyip, kapağı kapalı olarak şişinceye kadar bekletin. İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. Üzerine salça, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kimyon ve tuz ekleyin. Birkaç dakika birlikte soteleyip mercimekli bulgurun üzerine ekleyin. Köfte şekli vererek servis yapın.

Sarmısaklı tavuk
* 4 adet kemiksiz tavuk göğsü
* 3 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 diş kıyılmış sarmısak
* 1 su bardağı tavuk suyu
* 6 çorba kaşığı balzamik sirke
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* 2 çorba kaşığı tuz, karabiber
Tavukları una bulayıp fazlasını silkin, zeytinyağı dökülmüş tavada her iki tarafını pişirin. Daha sonra tavuk suyu, sirke, karabiber ve tuzu ekleyin. 10 dakika pişirin, tavukları tavadan alın. Nişastayı iki çorba kaşığı suyla açıp tavada kalan sosun üzerine ekleyin. İki dakika kaynatıp tavukların üzerine gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA