Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı şinitzel

İyice inceltilmiş etlere karabiber ve tuz serpin. Tereyağının bir kısmını etlerin üzerine sürün. Yumurtaların ikisini çırpın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kalan tereyağını eritin. Etlerin iki yüzünü kızartın. Servis tabağına alın. Kalan dört adet yumurtayı tek tek teflon tavada pişirin. Şinitzellerin üzerine koyup servis yapın.

MALZEMELER
4 parça dana eti
4 çorba kaşığı tereyağı
6 adet yumurta
1.5 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber

Sosyete mantısı
Yufkaları üçgen kesin. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Karışımdan çok azını ayırıp kalanını yufkaların üzerine sürün. Kıymayı margarinde kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış soğan, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Kıymayı yufkaların geniş tarafına koyup rulo biçiminde sarın, gül biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Artan yağlı karışımı üzerine sürün. Çörekotu serpin. 200 derece fırında pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve margarinde kızdırılmış nane ve kırmızıbiber dökerek servis yapın.

MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı margarin
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Çörekotu

Sürpriz tatlı
Badem ve antepfıstığını robotta çekin. Üzerine yumurta akı ve toz şeker ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarına harçtan koyun, rulo yapın. Bir parmak uzunluğunda kesin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra ılık tatlının üzerine dökün.

MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
2'şer çay bardağı badem ve antepfıstığı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA