Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Helle çorbası

Tencereye margarini alıp eritin. Bir çay bardağı unu yağda hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alın. 4-5 su bardağı suyu yavaş yavaş döküp unu tahta bir kaşıkla iyice ezin. Tekrar ateşe alın. Koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis kaselerine alıp üzerine kırmızıbiber ve nane serpin.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı un
4-5 su bardağı su
Kırmızıbiber
Nane
Tuz

Patlıcanlı Adana kebap
Patlıcanları közleyip soyun. Unu yağda kavurun. Patlıcanları ezip içine atın. Beş dakika kavurup süt ve rendelenmiş kaşarı ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve sarmısağı ekleyin ve servis tabağına alın. Kıyma, su, tuz ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp elinizle şekil verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağsız olarak arkalı önlü kızartıp patlıcanların üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER

2 adet bostan patlıcanı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Köftesi için:
750 gr. yağlı kıyma
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Lazanya salatası
Lazanyayı tuzlu ve az yağlı kaynar suda 10 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip ortadan ikiye bölün. Doğranmış domates, soğan ve kırmızıbiberi, ince kıyılmış salatayı karıştırın. Ayrı bir kabın içine mayonez ve yoğurdu üç çorba kaşığı zeytinyağıyla birlikte karıştırın, sebzeli karışımın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberin ayarlayıp karıştırın. İki adet lazanya yaprağını servis tabağına alıp bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak üç kat yapın. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

MALZEMELER
6 adet lazanya
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Yarım demet taze soğan
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım göbek salata
1-2 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
Maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA