Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu kadınbudu köfte

Kıymanın yarısının içine kıyılmış maydanoz ve baharatları koyup bekletin. Diğer yarısını bir tavada doğranmış soğanla kavurun. Ilındıktan sonra kıymaları karıştırın. Kıymanın üzerine haşlanmış pirinç ve yumurtayı ekleyip yoğurun ve dilediğiniz şekilde köfte hazırlayın. Köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış pirinç
500 gr. tavuk kıyması
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz
Kırmızıbiber
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı

* * *

Nohutlu pilav
Tereyağını bir tencereye koyun, şehriyeyi de ekleyip kavurun. Beş dakika sonra üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip beş dakika daha kavurun. Suyunu ve nohudunu koyduktan sonra tuzunu ilave edin ve pişmeye bırakın. 10 dakika sonra tencerenin kapağını açıp demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
5 çorba kaşığı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

* * *

Kırmızı soğan salatası
Soğanları piyazlık doğrayın. Üzerine tuz dökerek geniş bir kaba koyun. Pancar ve havucu soyun. Jülyen doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Başka bir kapta maydanoz, yoğurt, sirke, hardal, bal, zeytinyağı ve sarmısağı karıştırın. Hazırladığınız sosu soğanların üstüne dökün. Harmanlayıp servis kabına alın. Dereotu, nane ve fesleğenle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 adet orta boy kırmızı soğan
1'er adet orta boy pancar ve havuç
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
2 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarmısak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA