ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Soğan yahnisi

Bir tencereye tereyağını koyup, üzerine sekize bölünmüş soğanları ekleyin. 5 dakika kavurup, eti ilave edin. Et suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Jülyen doğranmış taze soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 su bardağı sıcak su ve tuz koyup tencerenin kapağını kapatın ve et yumuşayıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
6 adet büyük boy soğan
6 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
2 demet taze soğan
1 çorba kaşığı salça
1 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
Tuz

Pırasalı tart
Yumuşamış milföy hamurlarını kenarları yarım santim birbirinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye yerleştirin. Patatesleri ince kıyıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kalan sıvıyağda halka doğranmış pırasaları kavurun. Tereyağını kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip, koyulaşana kadar pişirin. Kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp halka doğranmış sucuğu ekleyin, milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin
MALZEMELER
3 adet pırasa
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet parmak sucuk
Tuz

Elmalı tart
Yumurtaları toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyuyla iyice çırpın. Rendelenmiş elmaları da karışıma katıp hızlıca karıştırın. Yağlanmış minik fırın kaplarına karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limonun suyu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 adet elma
1 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.