Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı tavuk rulo

Dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce doğranmış ıspanağı ve soğanı yağda 5 dakika sote edin. Ardından ince kıyılmış sarmısak, tuz ve pul biberi ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tavuk göğsünün ortasına ıspanaklı harçtan koyup rulo yapın. Ruloyu ikiye bölüp alüminyum folyoya ayrı ayrı sarın. Folyonun kenarlarını, şeker paketi yapar gibi kıvırın ve kaynayan suya atıp 10 dakika pişirin. Sonrasında paketleri sudan alıp folyoyu çıkarın ve tavuk rulolarını dilimleyin.

MALZEMELER
2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Kırmızı biberli pilav
Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp içine doğradığınız sebzeleri katın ve 5-6 dakika pişirin. Ardından ince doğranmış sarmısağı ve zeytinyağını ilave edip kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp karıştırın.

MALZEMELER
1su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Sebze harcı için:
2 adet etli kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4 adet taze fasulye
1 su bardağı su
2 diş sarmısak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu

Çikolatalı kurabiye
Çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirin. Çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara ayırın. Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ağzı ile hamurdan parçalar kesin, ortasına birkaç tane çikolata parçası koyup kenarlarını kapatın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
3 su bardağı un
1 paket margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1/2 paket vanilya
80 gr. bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA