Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk köftesi

Tavuk etini robotta kıyma haline getirin. İçine küçük küçük doğranmış soğanları, ekmek içini, baharatları ve 1 adet yumurtayı karıştırıp, iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekli verin. Köfteleri önce galeta ununa, sonra una, en son olarak da çırpılmış yumurtaya bulayarak bol yağda kızartın. Arzu ederseniz içine kaşar peyniri rendesi de koyabilirsiniz.

MALLEMELER
1 adet tavuk göğüs eti
3 adet yumurta
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
1 bardak galeta unu
1 su bardağı un
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

Tuzlu bisküvi
Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru hafif unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp kareler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı pul biber

Simit börek
Milföy hamurlarını yan yana koyup, merdaneyle birleştirip genişletin. Patatesleri haşladıktan sonra ezin. Peyniri, kıyılmış maydanozla karıştırın ve patateslere ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, karıştırın. Milföy hamurunun bir kenarına peynirli harcı koyup, rulo şeklinde sarın. İkiye bölüp, uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Dış kenarlarına bıçakla dilim dilim olacak şekilde kesikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

MALZEMELER
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
100 gr. beyaz peynir
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın sarısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA