Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Örgü poğaça

Un, yoğurt, oda sıcaklığında margarin, sıvı yağ, yumurtanın akı, kabartma tozu ve tuzu yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak çay bardağı büyüklüğünde açın. Ortasında boşluk bırakıp kenarlardan eşit aralıklarla verev, dışa doğru kesin. Kesilen parçaların kenarlarından tutup ortasına doğru uçlarını birleştirerek örgü olacak şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz

* * *

Kıymalı tart
Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun, iki elinizle yoğurup pütürlü bir hamur elde edin. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 adet soğan
300 gr. kıyma
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı mısır unu

* * *

Şehriyeli sütlaç
Sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve kuru üzümü ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun, sütlü karışıma ekleyin. Portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Kaplara bölüştürün, üzerine tarçın serperek servis yapın.

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı tel şehriye
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA