Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karalahana dolması

Karalahanaları kaynar suda 5 dakika boyunca haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarları çıkarın. Kıymayı, ince kıyılmış soğanı, pirinci, kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, naneyi, karabiberi ve tuzu, yarım çay bardağı suyla iyice yoğurun. Bu harcı lahanalara sarın ve tencereye yerleştirin. Dolmaların üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve suyu koyarak pişirin.

MALZEMELER
2 demet karalahana
500 gr. kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru nane
3 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz, karabiber

Elmalı pasta
Elmaları rendeleyin, tarçın ve toz şekerle karıştırın. Erimiş margarin, yoğurt, yumurta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Bir kalıbı yağlayıp un serpin, hamuru döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayın. Orta ısıda pişirin.

MALZEMELER
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
125 gr. margarin
3 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat

Mantarlı ekmekler
Ekmeklerin kenarlarını kesin ve kestiğiniz kısımları blendırdan geçirin. Soğanı, doğranmış biberleri, rendelenmiş domatesleri, doğranmış mantarları, ekmeği, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi yağda kavurun. Harcı ekmeklerin üzerine sürüp rendelenmiş kaşarı serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER
Mantarlı ekmekler
300 gr. mantar
6 dilim ekmek
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kırmızıbiber, tuz

Ispanak salatası
Ispanak yapraklarını elinizle irice koparıp salata tabağına alın. Üzerine doğranmış domates ve küp doğranmış peynir ilave edin. İri kırılmış cevizleri serpin. Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi küçük bir kapta iyice çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirin ve harmanlayın.

MALZEMELER
300 gr. ıspanak
2 adet domates
100 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı ceviz
Sosu için:
1 adet portakalın suyu
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Sosisli kumpir
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Üzerine tereyağı ve kaşar ekleyerek püre haline getirin. Sosis ve soğanları kıyın. Sivri biberleri doğrayıp 5 dakika kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin. Salçayı 1 su bardağı suyla sulandırıp üzerine ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. Yaptığınız karışımı patates püresinin üzerine koyup servis yapın.

MALZEMELER
4 adet patates
200 gr. sosis
1 adet soğan
3 adet sivribiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
50 gr. kaşar peyniri rendesi
Karabiber, kekik, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA