Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli levrek dolması

Levrek filetoları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Haşlanmış pirinci geniş bir kaba aktarın. İnce doğranmış kırmızı ve sivribiberleri, taze soğanı, maydanozu, limon kabuğunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız bu harcı filetoların yarısına koyun, diğer yarısını üstüne kapatın. Balıkların üzerine küçük kesilmiş margarin koyun. 140 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet levrek fileto
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet taze soğan
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
Tuz
Karabiber

Patates suflesi
Patatesleri haşlayıp ezin. Sufle kaplarını yağlayıp unlayın. Yumurtaların sarısı ve aklarını ayırın. Akını bir tutam tuzla kar gibi bir kıvama gelene kadar çırpın. Patateslere krema, tereyağı, yumurta sarısı, ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Yumurta aklarını da ekleyip çok karıştırmadan kalıplara boşaltın. 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
2 adet patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber

Çikolatalı kurabiye
Yumurta ve şekeri çırpın ve üzerine tereyağını ekleyin. Üzerine rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da katıp karıştırın. Kulak memesi kıvamını elde edene kadar un ekleyin. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin. Kalan tereyağını eritip kurabiyelerin üzerine sürün, tekrar fırına koyup 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2.5 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA