Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bu gün ne pişirsem?

Mantar mücveri
250 gr. mantar
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
3 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 tutam kabartma tozu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Mantarları ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlarla karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın.

Hindi salatası
3 parça hindi göğüs eti
2 adet sivri biber
1/4 demet maydanoz
1 adet göbek salata
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limon
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hindi etini kuşbaşı doğrayıp 1 su bardağı suda haşlayın ve didin. Sivri biberleri ve maydanozu ince kıyıp hindi etiyle karıştırın. Göbek salatanın içini çıkarıp kare şekline getirin. İçini hindili karışımla doldurun. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu ve baharatları karıştırıp salatanın üstüne dökün.

Yumurtalı karışık pide
1 kg. un
20 gr. yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Tuz
İçi için: 200 gr. kavurma
16 dilim pastırma
1/2 kangal sucuk
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Maya ve toz şekeri suda eritin. Un, tuz ve mayalı suyu, kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp bir saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her hamuru unlayarak yuvarlak açın. 200 derece fırında hafif kabaran kadar pişirin. Üstlerine iç malzemesini ilave edip her birinin üzerine yumurta kırın. Tekrar fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün.

Sütlü mercimek çorbası
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı süt
1'er adet soğan ve patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı un, tuz
Soğanı ve patatesi rendeleyin. Üzerine tereyağı, mercimek ve 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Kalan suyu ekleyin ve mercimek yarı yarıya yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütü ilave edin ve mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıymayı kavurun ve unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun. Çorbanın içine katıp iki taşım daha kaynatın.

Kabak köftesi
1 kg. kabak
1 adet rendelenmiş soğan
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
Karabiber, tuz
Kabakların içini çıkarıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanla bir kaba koyun. İçine un, yumurta, kıyılmış maydanoz ilave edin. Karabiber ve tuzunu ekleyin. Bu malzemeleri sıkma torbasına doldurun. Kızdırılmış yağa köfte büyüklüğünde sıkıp çevirerek kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Yağını bırakınca limonla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA