Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kroket dolması

Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağını eritin, soğanları kavurun. Halka doğranmış havuçları katıp soteleyin. İnce kıyılmış mantarları ekleyip harlı ateşte 1-2 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Patateslere un, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde koparıp elinizde açın. Ortasına mantarlı harçtan koyup köfte şekli verin. Kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
3 adet patates
20 adet mantar
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Pazılı kolay börek
Yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu çırpın, fırın tepsisinin her tarafına sürün. Bir yufkayı tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayıp yarısını tepsiye koyun. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Soğanla pazıları yağda kavurun. Ocaktan alıp peynir ve kırmızıbiberle karıştırın, tepsiye yayın. Kalan yufkaları da yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımı sürüp kenarları sarkan yufkayı içe doğru kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derce fırında 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yufka
İçine:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızıbiber

Şeker kurabiyeler
Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Hamuru iki yağlı kağıt arasına koyarak yarım parmak kalınlığında açın, yuvarlak bir kalıpla kesin. Yağlanmış tepsiye koyup 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzerine reçel sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapatın.
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA