Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ezogelin çorbası

Bir tencereye suyu koyun. Rendelenmiş soğanı, ayıklanıp yıkanmış mercimekleri katıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Süzgeçten geçirip başka bir kaba alın. Tencerede margarini eritin. Unu ekleyip kavurun, salçayı ilave edin. Üzerine süzdüğünüz mercimeği ve pirinci katın. Pirinçler pişinceye kadar kaynatın. Son olarak çorbanın baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp servis yapın.
MALZEMELER
5 su bardağı su
1 adet soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1/2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

Ispanaklı tavuk
Tavuk göğüslerini iyice haşlayıp didikleyin. Yağlanmış fırın kabına alın. Doğranmış soğan ve ıspanak yapraklarını margarinde kavurun. Baharatları katın ve tavukların üzerine yayın. Unu biraz margarinde kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Ispanakların üzerine sosu yayın. En üste kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
1 kg. ıspanak
1 adet soğan l 1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Pul biber

Avokadolu ıspanak salatası
Ispanak ve marulu bol suyla yıkayıp süzün ve irice doğrayın. Avokadonun kabuğunu soyun, dilimleyip yeşilliklerle beraber salata kasesine alın. Üzerine kavrulmuş susam serpin. Limon suyu ve hardalı karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
100 gr. ıspanak
1 adet marul
1 adet avokado
1 tatlı kaşığı susam
2 çay kaşığı hardal
1 çorba kaşığı limon suyu

Muzlu milföy
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Muzları soyun, kararmamaları için limonla ovun. Ortadan ikiye bölün. Muzları milföy hamurlarının üzerine koyun. Hamurun iki köşesini ortada birleştirip iyice bastırın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları soğuk suyla çalkaladığınız tepsiye dizin. 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerini çikolata sosuyla süsleyin.
MALZEMELER
2 paket milföy hamuru
5 adet muz
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı

Mantarlı ekmek pizza
Mantar, soğan ve sivri biberleri ince doğrayın. Tereyağında hepsini soteleyin. Bir kaba alıp ezilmiş beyaz peynir, maydanoz, çırpılmış yumurtayla karıştırın. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine ekmek dilimlerini kapatın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Ters çevirerek servis yapın.
MALZEMELER
10 dilim tost ekmeği
1 adet yumurta
8 adet mantar
1 adet soğan
100 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA