Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Marmelatlı krep

Un ve sütü bir kapta çırpın. Limon kabuğu rendesini, vanilyayı, yumurtaları, tuzu, şekeri ve pudra şekerini ekleyerek özleşene dek çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada yağı eritin ve bir kepçe krep hamurundan dökün, arkalı önlü pişirin. Krepler sıcakken içlerine 1 çorba kaşığı marmelat koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 su bardağı süt
1 adet limon kabuğunun rendesi
1/2 paket vanilya
2-3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı margarin

Zeytinli çörek
Una maya, tuz, şeker, süt ve yağı ekleyip yoğurun. Üstünü kapatıp mayalandırın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve hamura karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu serpin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
3 su bardağı un
Tuz
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı zeytin
1 adet yumurta

Biberli sucuklu yumurta
Biberleri irice doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip biberleri 5 dakika kavurduktan sonra domatesleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Doğranmış sucukları da ekleyip çevirerek 3 dakika pişirin. Harcı bir kaşık yardımıyla aralayıp yumurtaları kırın. Tuzunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
8 adet sivri biber
Tuz
1 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kangal sucuk
6 adet yumurta

Şiş köfte
Margarin hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harcı avucunuzun içinde bastırarak şişlere yerleştirin. Margarini tavada eritin. Hazırladığınız şişlerin üzerine gezdirin. Şişleri tavada ya da ızgarada pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
2 dilim ekmek içi
Tuz
1 adet soğan
Karabiber
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı margarin
Kırmızıbiber
Kekik

Meyveli tart
Meyveleri dilimleyip fırın kabına yayın. Üzerine su ve vanilyayı serpin. Unu, sıvı yağı, dövülmüş cevizi, portakal kabuğunu ve suyunu, şekeri yoğurun. Hamuru folyonun arasına koyup fırın kabından biraz büyük açın ve meyvelerin üstüne kapak gibi yayın. Üzerine süt serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet armut
2 adet elma
1.5 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı ceviz
1 çorba kaşığı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA