Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolata çanakları

1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao Kreması için:
1 su bardağı çiğ krema
4 çorba kaşığı labne peyniri
4 çorba kaşığı toz şeker
Yumuşamış tereyağını toz şekerle çırpın, yumurta akı, un ve kakao ekleyin. Karışımı, yağlı kağıt serilmiş tepsiye daireler şeklinde yayın. 180 derece fırında 8 dakika pişirin. Çanak şeklini vermek için, ters çevirdiğiniz bardakların üzerine koyun ve soğumaya bırakın. Kremayı çırpıp labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Çanakların içine koyun.

Dilek kurabiyesi
3 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Yumurta aklarını kar haline getirin. İçine elenmiş pudra şekeri ve un ekleyip karıştırın. Yağı da karıştırarak ekleyin. Karışımı 15 dakika bekletin. Yağlı kağıttan 8 cm çapında yuvarlaklar kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine harçtan birer tatlı kaşığı döküp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırından alır almaz içine dilek kağıtlarını koyun ve bekletmeden katlayıp şekil verin.

Kayısı pekmezli et sote
500 gr. kuşbaşı dana eti
20 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sivri biber
1/2 çay bardağı pancar pekmezi
50 gr. dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı su
Tuz
Eti, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. İnce doğranmış kayısıları ve tereyağını ilave edin. Birkaç dakika kavurup suyunu ekleyin. 10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine ince şeritler halinde doğranmış biberi ilave edin. Biber yumuşayınca pekmezi dökün. Karıştırıp ocaktan alın. Üzerine ceviz dökerek servis yapın.

Lahana salatası
7-8 adet beyaz lahana yaprağı
1 adet küçük kırmızı lahana
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik, tuz
Lahanaları ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Sularını iyice süzüp soğumaya bırakın. Havucu rendeleyin. Maydanozu temizleyip, doğrayın. Servis tabağına havucu, beyaz lahanayı ve kırmızı lahanayı birbirlerine karıştırmadan yerleştirin. Üzerine maydanozu serpin. Bir kapta zeytinyağını ve limon suyunu, kekik ve tuzu birlikte çırpın. Karışımı salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Baklalı buğday çorbası
250 gr. bakla
2 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz, karabiber
İnce doğranmış soğanları, zeytinyağı, tuz ve bir bardak suyla beş dakika pişirin. İnce doğranmış baklayı ilave edin. Bakla yumuşamaya başlayınca buğday, karabiber, tuz ve kalan suyu ilave edin. Bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu, çorbadan biraz su alarak ılıtın, azar azar tencereye ilave edin. Bir iki taşım daha kaynatın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA