ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Nohutlu çorba

Soğanı yağda kavurun. Salçayı ekleyin. Nohutları da içine koyun. Sıcak su ilave edin. Bulgur, dövülmüş sarmısak ve baharatları da ekleyip bulgur pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağda kızdırılmış nane ve kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı nane
Kırmızıbiber, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı sıcak su
1 diş sarmısak

Narlı tavuk
Yufkaları rulo haline getirip ince ince kıyın. Fırına verip kurutun. Fırından çıkan yufkaları parçalayın. Tavukları üzerine geçecek kadar su koyup haşlayın. Süzüp ince ince didin. Tavuk etlerini, tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve yufkaları harmanlayın. Üzerini nar taneleriyle süsleyin.

MALZEMELER
2 adet tavuk kalça
5 adet yufka
1 su bardağı tavuk suyu
2 adet nar
Tuz, karabiber

Soğanlı mücver
Taze soğan, tere, sarmısak ve maydanozu temizleyip ince ince kıyın. Geniş bir kaba alıp üzerine tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları çırpıp yeşilliklerin üzerine ilave edin. Karışıma un ekleyin. Harçtan kaşık dolusu alarak sıvı yağda arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER
2 demet taze soğan
1 demet tere
2 demet sarmısak
2 demet maydanoz
6 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Tahinli çörek
Un, kuru maya, bir tutam şeker,1 adet yumurtanın tamamını ve diğer yumurtanın akını, tereyağı ve zeytinyağını yoğurun. Düz bir zeminde açın. Toz şeker, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırıp hamurun üzerine dökün. Rulo yaparak kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta
Üzeri için;
4 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı tahin
Susam ve ceviz

Çerkez barbunya
Barbunyayı akşamdan suya koyun. Sabahleyin suyunu süzün. Domatesleri doğrayıp pişirin. 3 su bardağı su ve barbunyayı koyarak 30 dakika pişirin. Pişen barbunyayı süzgeçten geçirin ve servis tabağına alın. Suyunu, ceviz, sarmısak, ekmek içi ve tuzla robottan geçirin, barbunyanın üzerine dökün. Zeytinyağında yakılmış pul biberle servis yapın.

MALZEMELER
1/2 kg kuru barbunya
3 adet domates
3 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
200 gram ceviz
2 dilim ekmek içi
Kırmızıbiber, tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.