Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tuzlu muffin

4.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı toz şeker
2 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı kıyılmış zeytin
Tuz
200 gram ezilmiş beyaz peynir
Sıvı yağ ve toz şekeri çırpın. Üzerine yumurtayı ilave edin. Sütü ağır ağır ekleyin. Kabartma tozunu una ilave edip azar azar karışıma yedirin. Tuz, zeytin ve peyniri ilave edip karıştırın. Minik muffin kalıplarına taşmayacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin. Kalıplardan çıkararak servis yapın.

Soğan soslu antrikot
6 parça antrikot
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Soğan
Sos için:
1 kg. soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker
1 çay bardağı sirke
Tuz
Soğanların kabuklarını soyun, her soğanı 8 parça olacak şekilde kesin ve zeytinyağında hafifçe sote edin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin ve kenara alıp dinlendirin. Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp antrikotları önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp soğan sosla birlikte servis yapın.

Mandalinalı kek
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı mandalina suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş
Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Mandalina suyu, hindistancevizi rendesi, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Muffin kalıplarını yağlayın. Karışımı bu kaplara boşaltıp fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Soğuduğunda üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Sodalı börek
6 adet yufka
2 şişe soda
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
İnce kıyılmış maydanozu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Sıvı yağ, yumurta, erimiş tereyağı ve sodayı karıştırın. Üç adet yufkayı aralarına sodalı karışımdan sürerek tepsiye yerleştirin, üzerine peyniri yerleştirin. Kalan yufkaları da tepsiye koyun. Kalan sodalı karışımı üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin.

Ispanak sote
300 gr. ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
Ispanağın yapraklarını iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Kıyılmış soğanı yağda kavurun. Ispanakları tencereye ekleyin. 15 dakika boyunca pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Rendelenmiş sarmısakla harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine önceden rendelemiş olduğunuz havuçları da koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA