Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmekli tiramisu

Kreması için tencereye yumurta sarısı, süt, un ve şekeri koyup karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. İçine labne peyniri koyup karıştırın ve ılınmaya bırakın. Nescafe'yi ve şekeri bir bardak ılık suda eritin. Ekmekleri bu suyla ıslatın ve kaselere yerleştirin. Üzerine kremayı paylaştırın. Kakao serperek servis yapın.

MALZEMELER
8 dilim kızarmış ekmek
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı Nescafe Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao

Döner
Kıymayı rendelenmiş soğanla karıştırın. Etleri, üzerlerine kıyma yayarak üst üste dizin. En altta ve en üstte et olmalı. Streç filme sarıp derin dondurucuda bir gece bekletin. Servis yapmadan önce çok ince dilimleyip yağsız tavada kızartın. Tuz ve karabiber serpin. Salça, yağ, un ve suyu karıştırarak pişirin. Servis tabağına ekmek dizin, üzerine döneri koyun, sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER

Kıymalı açma börek
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, su, tuz ve unla hamuru yoğurun ve dinlendirin. Dinlenmiş hamuru açın. Soğan, kıyma ve biberleri yağda kavurun. Yufkaların ortasına harcı koyup zarf gibi katlayın. Üzerine yumurta akı sürün ve çörek otu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Tuz İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber

Soğanlı yumurta
Soğanları halka doğrayıp tuzlayın. Tereyağını eritip üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sirke, toz şeker, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Tavanın içine dört adet yuva açın ve yumurtaları kırın. Tuzunu katıp 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pul biber serpin.

MAL EMELER
4 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yenibahar
Tarçın

Pirinçli pazı çorbası
Pirinci, üzerine beş su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu katın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
1/2 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı süt
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA