ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Hindi yuvası

Hindi etlerini şeritler halinde doğrayın ve inceltin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun. İki şeridi kürdanla tutturup ortası boş bir yuva haline getirin. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Diğer taraftan küp doğradığınız biberleri ve kabağı, iki çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika sote edin. Beşamel sos için, kızdırdığınız yağa önce unu sonra sütü ilave edip koyulaşana kadar pişirin. Kaşar, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Bir servis tabağına beşamel sosu döküp hindi yuvalarını üstüne yerleştirin. Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda iki dakika tutup soğuk suya batırın. Yuvaların içine, hazırladığınız sebzeli karışımdan doldurun. Hindi yuvalarını tutturduğunuz kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın.
MALZEMELER
1/2 kg. hindi göğüs eti
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
4 adet taze soğan
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber

Yılbaşı pastası
Yumurta ve şekeri çırpın. Karışıma margarin ve yoğurdu ekleyin. Kabartma tozu ve unu karıştırıp harca ekleyin. 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün. Ballı sütle iki parçayı da ıslatın. Krema için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Pandispanyanın her iki parçasına ince bir tabaka halinde sürün. Muzları sütle ezin ve tabaktaki pandispanyanın üzerine yayın. Diğer parçayı üstüne kapatıp buzdolabına koyun. Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağı ekleyin. Pastanın üzerine sürün. Krem şantiyi sütle çırpın, yeşil gıda boyasını ekleyip karıştırın. Pastaya şekiller yapın.
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı margarin
3 çay bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
1/2 paket krem şanti
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
İçi için:
2 adet muz
1 çay bardağı süt
Süslemek için:
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt
Yeşil gıda boyası
Antep fıstığı

Ballı fındık krokanlı krep
Krep için un, süt, yumurta, toz şeker ve kremayı çırpın. Teflon tavayı çok az sıvı yağla yağlayın. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya koyun, arkalı önlü pişirin. Pişen kreplerin içine marmelat ve labne peyniri sürün. Rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Servis tabağının ortasına balı dökün. Üzerine krep dilimlerini yerleştirin. Bir tavanın içine şekeri koyup eriyince suyu ilave edin. Karamelleşen karışıma fındıkları atın. Daha sonra fındıkları yağlı kağıt üzerine alın. Katılaşmadan şekil vererek servis tabağına yerleştirin ve servis yapın.
MALZEMELER
Krep hamuru için:
2 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı krema
İçine:
2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
2 çorba kaşığı labne peyniri
1 çay bardağı bal
1/2 su bardağı fındık
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.