Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantılı çorba

Mantıyı tuzlu suda 5-10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine et suyunu ilave edin. Yarım su bardağı nohudu ve tuzu ekleyin. 10 dakika kaynatın. Tavada tereyağını eritin. Salça, dövülmüş sarımsak ve naneyle birlikte birkaç dakika boyunca karıştırın, mantı çorbasına ilave edin. Limon suyunu da çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER
250 gr. mantı
4 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çorba kaşığı nane
Tuz

***
Krem karamel
Tavada üç çorba kaşığı şekeri, su ile kaynatıp karamel haline getirin. Kaşıkla alıp küçük kalıplara paylaştırın. Yumurtaları toz şeker ile çırpın. Yavaş yavaş süt ilave edin. Bu karışımı da kalıplara boşaltın. Kalıpları, içi su dolu fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında sertleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra bıçak yardımıyla kaptan çıkararak servis yapın.

MALZEMELER
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı su
4 adet yumurta
1 su bardağına yakın toz şeker
2 su bardağı süt
***
Portakallı kereviz
Kerevizleri soyup doğrayın. Kararmamaları için limon suyunu üzerine gezdirin. Tencereye doğranmış havuç ve soğanları koyun. Üzerine kerevizleri koyun. Zeytinyağı, kesme şeker ve tuz ekleyin. Portakal suyunu da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER
1 kg. kereviz
1 adet limonun suyu
2 adet havuç
1 adet soğan 1.5 su bardağı portakal suyu
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 dal dereotu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA