Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şehriyeli kereviz çorbası

Bir tencereye 5 su bardağı suyu koyup, içine soyulmuş ve küçük küçük doğranmış kereviz ile soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. Başka bir tavada sarımsağı ve kırmızı biberi zeytinyağında bir, iki dakika soteleyin. İçine sirkeyi ilave edin. Çorbayı, bu biberli sosla servis yapın.
MALZEMELER
5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
1/2 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke

Etli Brüksel lahanası
Eti suyu çekinceye kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan ve margarini ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyin. Salçayı hafifçe sulandırıp lahanayla birlikte ete katın. Üzerine sıcak suyu ilave edip 20 dakika pişirin. İndirmeye yakın, dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, nane ve karabiber katıp karıştırın.
MALZEMELER
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
3 adet havuç
2 adet patates
1 çorba kaşığı salça
400 gr. Brüksel lahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
Tuz
Nane
Karabiber

Tahinli un helvası
Tereyağı ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvanın içine katın ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su Üzeri için:
Ceviz ve dondurma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA