Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kuru baklalı sarma
200 gr. kuru bakla
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 kg. yağlı kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
300 gr. asma yaprağı
Kaburga kemiği
Tuz
Karabiber
Baklayı 12 saat süreyle ıslatıp süzün. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulgur, kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Asma yapraklarını haşlayıp soğuk sudan geçirin. Her yaprağın içine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Sarmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kaburga kemiklerini yerleştirin. İki su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin. Üzerine sarmaları koyup bir tabak kapatın.

Pastırmalı çılbır
6-7 dilim pastırma
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet yumurta
2 diş dövülmüş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Tuz
Suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Sirke ve tuz ekleyip yumurtaları teker teker kırın. Yumurtaların beyazı pişmeye başlayınca bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın. Pastırma dilimlerini tereyağında çevirin. Çılbırın üzerine yerleştirin. Sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA