Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hardallı köfte

Soğanı ince rendeleyip kıyma, hardal, kimyon, kekik, tuz, karabiber ve ince dövülmüş sarmısakla beş dakika yoğurun. Mısır unu ve zeytinyağı ekleyerek tekrar yoğurun. İstediğiniz büyüklükte ve şekilde köfteler yapıp ızgarada veya yağsız tavada iki yüzünü dörder dakika pişirin. Pilav ve patatesle servis yapın.

MALZEMELER
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

CEVİZLİ EKMEKLİ TART
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun, tart kaplarına ince bir şekilde yayın. Üzeri için cevizi kıyın, ekmekleri robottan geçirin. Süt, toz şeker ve yumurtaları çırpın. Ekmek ve cevizleri ekleyip karıştırın. Harcı hamurun üzerine dökün. 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

MALZEMELER
Hamur için:
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 adet yumurta
İçi için: 2 adet yumurta
1.5 çay bardağı ceviz
4 dilim fırınlanmış ekmek
4 çorba kaşığı süt
1.5 çay bardağı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA