Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinli nuar

Nuarı dilimleyin, üzerine bütün kereviz, dörde bölünmüş patates ve soğan, ayıklanmamış bütün bir baş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, tereyağı ve tuz koyun. Tencereye etin ve sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişirin. Et ve sebzeleri servis tabağına yerleştirin. Sarımsak ve defne yaprağını tencereden çıkarıp kıyılmış zeytinleri ilave edin. Sosu 10-15 dakika pişirip etin üzerine gezdirin.

MALZEMELER
1 kg. nuar (dana butundan çıkan rostoluk et)
2 su bardağı dolgulu yeşil zeytin
1'er adet kereviz, patates ve soğan
2 adet defne yaprağı
15 adet tane karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak

Böğürtlenli muhallebi
Tencereye sütü koyun. Üzerine yumurta sarısını, şekeri, nişastayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Vanilya ve tarçını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kaplara paylaştırın. Üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış böğürtlenleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER
2,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
1 çay bardağı böğürtlen
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Taze soğanlı börek
Patates ve havucu rendeleyin. Taze soğanları çok ince doğrayın, patatesli karışımın üzerine ekleyin. Rendelenmiş peyniri ve baharatları da ekleyip karıştırın. Yufkaları tek tek serip sıvı yağ ile her tarafını yumuşatın ve dörde bölün. Kenarlarına harçtan koyduktan sonra gül şekli verip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişin.

MALZEMELER
3 adet yufka
2 demet taze soğan
150 gr. beyaz peynir
1 adet havuç
1 adet haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA