Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Köfteli nohut

Nohudu akşamdan ıslatın. Kıyma, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu yoğurun. Küçük köfteler yapın ve fırında 10 dakika pişirin. Soğanı rendeleyip tereyağında üç dakika kavurun. Salça, sivri biber, nohudu ve suyu ekleyip pişmeye bırakın. Nohutlar biraz pişince içine az pişmiş köfteleri koyup pişirmeye devam edin.

MALZEMELER
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
2 adet soğan
4 su bardağı su
2 adet sivri biber
Köftesi için:
300 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

Kolay su böreği
Ezilmiş beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peynirini, lor peynirini, doğranmış maydanozu karıştırın. Yufkanın bir tanesini tepsiye yayın, diğer yufkaları gelişigüzel parçalayın. Yumurta, süt, su ve yağı çırpın. Parçalanmış yufkaları bu karışıma batırın. Bir kat yufka, bir kat peynir karışımı olarak kat kat döşeyin. Üzerine kalan yumurtalı karışımı döküp 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
6 adet yufka
200 gr. beyaz peynir
100 gr. lor peyniri
30 gr. kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su

Narlı krep
Un, yumurta, süt, vanilya ve tuzu çırpın. Karışımdan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Nar tanelerini ve dilimlenmiş muzu kreplerin içine doldurun. Limon kabuklarını ince şerit biçiminde kesin. Kaynar suya atıp birkaç saniye pişirin. Süzüp, kağıt havluya sarın. Krepleri kese biçiminde kapatıp, limon kabuklarıyla bağlayın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
2.5 su bardağı un
6 adet yumurta
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Tuz İçi için:
2 adet nar
2 adet muz



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA