Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Portakallı tavuk

Tavuğu yıkayın, ezilmiş sarımsak, salça, tereyağı, kimyon, kekik ve köriyi karıştırın. Üzerine portakal suyunu koyup tavuğun derisinin içine dağıtarak yerleştirin. Pişirme poşetine koyup ağzını bağlayın ve birkaç yerinden delin. 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Poşeti çıkarıp tepsideki yağı üzerine dökün ve 10 dakika daha pişip servis tabağına alın. Tepsideki yağı bir taşım kaynatıp tavuğun üzerine gezdirin.

MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
1 adet portakal
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Kekik
Kimyon
Köri

***

Cevizli tatlı

Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu koyup bir taşım daha kaynatın ve soğumaya bırakın. Ceviz, margarin, süt, kabartma tozu ve alabildiği kadar unu yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine soğuk şerbeti dökün.

MALZEMELER
1 kase dövülmüş ceviz
1/2 paket kabartma tozu
4 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı süt
Un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 damla limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA