ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı yer elması

Doğranmış soğan ve havuçları zeytinyağında soteleyin. Üzerine temizlenmiş ve irice doğranmış yer elmalarını ekleyip beş dakika daha sote edin. Üzerine bir kahve fincanı sıcak su ekleyip 10 dakika pişirin ve iki su bardağı sıcak su, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte iyice pişirin. Pirinci ve limon suyunu da ekleyip beş dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Dereotu ile üzerini süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 kg. yer elması
1 adet büyük boy soğan
2 adet orta boy havuç
2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
3 adet kesme şeker
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
Tuz

***
Künefe

Şerbet için şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Kadayıfların yarısını tepsiye yerleştirin ve üzerine eritilmiş tereyağından biraz gezdirin. Peyniri elinizle ufalayarak her tarafını kapatacak şekilde koyun. Üzerine kalan kadayıfları yerleştirin. Tekrar tereyağını gezdirin ve 200 derecede kızarana kadar pişirin. Çıkınca şerbetini döküp üzerini fıstıklarla süsleyin.

MALZEMELER
500 gr. tel kadayıf
300 gr. tuzsuz ve yağlı peynir
100 gr. tuzsuz tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN