Bulgur, kıyma, tuz ve suyu macun kıvamına gelene dek yoğurun. İçi için soğanları ve kıymayı yağda suyunu çekene dek kavurun. Dövülmüş ceviz, karabiber ve tuzu ilave edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açın. İçine iç malzemeden koyup yuvarlayın. Sıcak suda 15-20 dakika haşlayın. Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, sıvı yağ ve pul biberi karıştırın, köftelerin üzerine dökün.
MALZEMELER
200 gr. ince bulgur
150 gr. kıyma
1 su bardağı su
Tuz
İçi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
Tuz ? Karabiber
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Sos için:
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber