Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sarımsak soslu köfte

Bulgur, kıyma, tuz ve suyu macun kıvamına gelene dek yoğurun. İçi için soğanları ve kıymayı yağda suyunu çekene dek kavurun. Dövülmüş ceviz, karabiber ve tuzu ilave edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını açın. İçine iç malzemeden koyup yuvarlayın. Sıcak suda 15-20 dakika haşlayın. Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, sıvı yağ ve pul biberi karıştırın, köftelerin üzerine dökün.

MALZEMELER
200 gr. ince bulgur
150 gr. kıyma
1 su bardağı su
Tuz
İçi için:
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
Tuz ? Karabiber
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
Sos için:
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber

***
Pekmezli helva
Margarini eritin, fıstıkları kavurup unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, toz şeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva, suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp beş dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın.

MALZEMELER
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
2.5 su bardağı pekmez
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA