Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuru sebze sotesi

Kuru kabak ve biberleri boylamasına bir parmak kalınlığında doğrayın. Daha sonra ayrı kaplarda 15'er dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tavaya döküp üzerine kabak ve biberi ilave edin. Malzemeleri 10 dakika karıştırarak sote edin ve servis tabağına alın. Ayrı bir kapta sarımsakla yoğurdu karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin. Zeytinyağında yaktığınız pul biberle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
10 adet dolmalık kuru kabak
10 adet dolmalık kuru biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber

***
Havuç tatlısı

Havuçları temizleyip tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika haşlayın. Havuçlar ılındıktan sonra rendeleyin. Toz şeker, vanilya ve nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Havucu koyarak koyulaşana dek pişirin. Dövülmüş yer fıstığını ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış cam bir kaba döküp buzdolabında soğutun. Üzerine Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesi karışımı serpin.

MALZEMELER
1 kg. havuç
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
***
Zeytinli ekmek

Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu kaşık yardımıyla çırpın. Hepsini çırptıktan sonra un, kabartma tozu, kekik, nane ve tuzu ekleyip çekirdekleri çıkartılmış zeytinlerle birlikte yoğurun. Uzun bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 su bardağı zeytin
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 limonun suyu
Kekik
Nane
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA