Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuru dolma

Patlıcan, biber ve kabakları 5 dakika haşlayıp süzün. Kıymayı, pirinci, piyazlık doğranmış soğanı, kıyılmış sarımsağı, salçaları, nar ekşisini ve baharatları bir araya toplayıp bir çay bardağı suyla yoğurun. Sebzelerin içini harçla doldurun. Elinizle dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip dolmaları dizin. Üzerine tabak koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra 200 derece fırında 1 saat pişirin.

MALZEMELER
* 10'ar adet kuru patlıcan, biber, kabak
* 400 gr. kıyma
* 2-3 parça kaburga
* 2 su bardağı pirinç
* 10 adet soğan
* 2'şer çorba kaşığı domates ve biber salçası
* 10 diş sarımsak
* 3 çorba kaşığı nar ekşisi
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber

***
Pırasa çorbası
Pırasaları küçük küçük doğrayıp haşlayın. Tel süzgeçten geçirip ezin. Pırasaları tekrar haşlama suyuna alıp bekletin. Ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu ilave edip hafif sararana dek kavurun. Üzerine pırasalı karışımı ilave edin. Tuzunu ekleyin. Unun topaklanmaması için iyice karıştırın. Beş dakika daha pişirip servis yapın.

MALZEMELER 8 KİŞİLİK
* 3 adet pırasa
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 4 su bardağı su
* Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA