Patlıcan, biber ve kabakları 5 dakika haşlayıp süzün. Kıymayı, pirinci, piyazlık doğranmış soğanı, kıyılmış sarımsağı, salçaları, nar ekşisini ve baharatları bir araya toplayıp bir çay bardağı suyla yoğurun. Sebzelerin içini harçla doldurun. Elinizle dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip dolmaları dizin. Üzerine tabak koyun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra 200 derece fırında 1 saat pişirin.
MALZEMELER
* 10'ar adet kuru patlıcan, biber, kabak
* 400 gr. kıyma
* 2-3 parça kaburga
* 2 su bardağı pirinç
* 10 adet soğan
* 2'şer çorba kaşığı domates ve biber salçası
* 10 diş sarımsak
* 3 çorba kaşığı nar ekşisi
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber