Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çekirdekli galeta

Tereyağı, sıvı yağ ve bir miktar unu yoğurun. Yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup, hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Unlanmış tezgahta açın. Yumurtanın akını çırpıp, hamurun üzerine sürün. Üzerine ay çekirdeği döküp elinizle bastırarak ay çekirdeğini hamura yedirin. Galeta şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz

***

Muzlu puding pastası
Pudingi sütle karıştırarak pişirin. Bisküvileri irice kırın ve ılınmış olan pudingle karıştırın. Karışımı ıslatılmış kabın içine dökün. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerine paketteki tarife göre hazırlanmış meyveli sosu dökün. Küp doğranmış meyvelerle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 paket muzlu puding
2.5 su bardağı süt
1 paket pötibör bisküvi
1'er adet muz, kivi ve elma
1 paket meyveli sos
***
Biberli karnabahar

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Kırmızı biberleri ayrı bir kapta 7-8 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Biberleri blendıra alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ekleyip çırpın. Karnabaharların üzerine bu sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
500 gr. karnabahar
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA