Sebzeli balık
1 adet levrek fileto
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Balığı, irice doğranmış soğanı, patatesi, havucu ve defne yaprağını üzerini geçecek kadar suyla 15 dakika pişirin ve suyunu süzün. Unu tereyağında kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine sebzelerin haşlama suyunu döküp bir taşım daha kaynatın. Servis tabağına aldığınız balık ve sebzelerin üzerine dökerek servis yapın.
Dut pekmezli kurabiye
1 çay bardağı dut pekmezi
1 paket mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı fındık
Mısır nişastası, un ve tereyağını iyice yoğurun. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi katıp yumuşak bir hamur yapın. Hamura silindir şekli verin ve bıçakla ince dilimler halinde kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fındık koyup pekmez gezdirin. 200 derece fırında pişirin.