Un, yoğurt ve yumurtayı bir tencerede çırpın. Üzerine suyu ve karabiberi ekleyip koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çorbanın kesilmemesi için ocaktan indirince tuzu ekleyin. Üzerine tereyağında pişirilmiş salçayı dökerek servis yapın.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz,
Karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
Zeytinyağlı Brüksel lahana
Lahanaları, üzerine zeytinyağını ekleyip beş dakika kadar pişirin. Küp doğranmış havuç ve patatesleri de tencereye ilave edin. Limon suyunu, şekeri ve üzerini geçemeyecek kadar su ekleyip 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
400 gr. Brüksel lahanası
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı şeker
Tuz