ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Dolmalık biberde tavuk yahnisi

Kırmızı biber, sarı biber, domates ve mantarları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı kıyıp, sıvı yağda kavurun. Üzerine ince doğranmış tavuk etini ekleyin. Ardından küp doğranmış sebzeleri katıp, tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kendi suyu ile 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kapakları kesilip, içleri temizlenmiş biberlerin içine harcı doldurun ve tencereye dizin. Sıcak suyu ekleyip, 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1'er adet sarı ve kırmızı biber
2 adet gr. mantar
2 adet domates
2 adet soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet tavuk but
8 adet dolmalık biber
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

***
Mantarlı ekmek
Doğranmış mantar, soğan ve sivri biberleri tereyağında soteleyin. Biraz ılınınca ezilmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, çırpılmış yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Karışımı küçük fırın kaplarına paylaştırıp üzerine ekmek dilimlerini kapatın. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Çıkınca ters çevirip kaplardan çıkarın.
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
10 dilim dost ekmeği
1 adet yumurta
8 adet mantar
1 adet soğan
100 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
BİZE ULAŞIN