ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Piliç külbastı

Biberleri dilim dilim kesin. Soğanları da piyazlık doğrayın. Tavuk etlerine karabiber ve tuz serperek ızgarada pişirin. Soğanları yağda kavurun, biberleri ilave edin. Karabiber, kekik ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Bir tencereye tavuk etlerini alın, soğanlı karışımı ve tavuk suyunu ilave edin. Pişince üzerine kekik serperek servis yapın.
MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet renkli biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Kekik
Karabiber
***
SEBZE ŞİŞLERİ
Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında kavurun. Soğuduktan sonra patatesin içine katın. Yumurta akı, mısır unu, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Köfteleri mısır ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın. Şişlere kabak, kiraz domates, sivri biber ve köfte olacak şekilde dizip servis yapın.
MALZEMELER
2 adet boy patates
1 adet pırasa
2 adet kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı mısır unu + 2 çorba kaşığı mısır unu
Kabak, kiraz domates ve sivri biber
Tuz
Karabiber
BİZE ULAŞIN