Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tuzda tavuk

Pilicin içine bütün soğan ve defne yaprağını yerleştirip bacaklarını iple bağlayın. Tuzu, yumurta akıyla yoğurun. Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serip üzerine tuzun üçte birini koyup elinizle düzeltin. Tavuğu üzerine yerleştirip kalan tuzla her tarafını kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2.5 saat pişmeye bırakın. Doğranmış kabak, havuç ve biberleri zeytinyağında soteleyin. Piyazlık doğranmış soğanı isotla karıştırıp sebzelere ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tavuğu fırından çıkarıp üzerindeki tuzu kırdıktan sonra servis tabağına alın. Etrafına garnitürü yerleştirip servis yapın.
MALZEMELER
1 adet bütün piliç
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
2 paket tuz
4 adet yumurtanın akı
Garnitür için:
1'er adet havuç, kabak ve soğan
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
İsot
Tuz


***
Arpacık soğanlı mantar sote
Arpacık soğanları ve mantarları tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Unu ve sütü üzerine koyup koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuz ve karabiberi serpip, peyniri üzerine gezdirin.
MALZEMELER
20 adet arpacık soğan
150 gr. mantar
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA