Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanak kayığı

Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ekmek içi, yumurta ve baharatları yoğurun; mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp kayık şekline getirin ve tepsiye dizin. Doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun, kıyılmış ıspanağı ilave edin. Ispanak suyunu çekince beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyip kayıkların içine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Salçayı sıcak suda açıp tepsiye dökün. 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
500 gr. ıspanak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri
Kimyon
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su

***
Biberli brokoli
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın. Kırmızıbiberi de uzun şeritler halinde kesin. Bir tencereye su koyup kaynatın, üzerine çelik bir süzgeç yerleştirin ve brokoli ile kırmızı biberi içine koyup üzerine kapak kapatın. 20 dakika benmari usulü pişmeye bırakın. Biberli brokoliyi servis tabağına aktarıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.

MALZEMELER
200 gr. brokoli
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
***
Şekerpare
Un, irmik, şeker, kabartma tozu ve yumurtaları yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için; şeker ve suyu dört dakika kaynatıp ocaktan alın. Sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün.

MALZEMELER
1.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2.5 bardak su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA