Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli tas kebabı

Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Suyu çeken etlerin üzerine tereyağını, tarçın, salçayı ve 1.5 su bardağı sıcak suyu ilave edip 20 dakika kadar pişirin. Bu arada karnabaharı da buharda pişirin. Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızı biberi karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin. Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın. Eti, diğer malzemelerle birlikte servis edin.

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 tutam tarçın
1/2 adet karnabahar
1 adet limon
Kimyon
Karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kırmızı biber
1 adet közlenmiş patlıcan
Tuz

***
Kahveli kurabiye

Kahveyi bir çorba kaşığı soğuk suda eritin ve bu karışımı sıvı yağ içine koyup karıştırın, kakaoyu ilave edin. Tahin, kıyılmış ceviz, pudra şekeri ve unu da içine ekledikten sonra tüm malzemeyi elle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp tepsiye dizin. 170 derecedeki fırında 15 -20 dakika pişirin.

MALZEMELER 8 KİŞİLİK
3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı filtre kahve

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA