Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı bakla

Derin bir kaseye unu koyup üzerine su doldurun. Baklaları ayıkladıkça kararmamaları için bu suyun içine koyun. Ayıklama işlemi bitince baklaları birkaç kere iyice yıkayıp süzün. Zeytinyağlı tencereye alıp üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesme şeker ve tuzunu ekleyin, üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu yarım çay bardağı sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı, 40 dakika da kısık ateşte olmak üzere bir saat pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis edin.

MALZEMELER
1 kg. taze bakla
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
1/2 limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı limon tuzu

***
Bulgur çorbası

Tencerede tereyağını eritin, üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin ve üç dakika kavurun. Üzerine soğuk suyu ve tarhanayı ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca bulguru da içine koyun ve 10 dakika daha pişirin. Baharatları ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Karabiber
6 bardak su
Tuz
Nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA