Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli et sote
400 gr. kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
2 adet havuç
3 adet sivri biber
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kekik
2 çorba kaşığı tereyağı
Havuç, biber, patlıcan ve kabağı doğrayın. Eti suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğanı ince kıyıp etlerin üzerine ilave edin. Üzerine tereyağını ve rendelenmiş domatesleri de ekleyip üç dakika daha pişirin. Doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin. Bir su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak 35 dakika kısık ateşte pişirin.

Sakızlı muhallebi
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakızı
Tereyağı ve pirinç ununu hafifçe kavurun. Tencereyi ateşten alıp sütü ve toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Dövülmüş damla sakızını da ilave ettikten sonra muhallebiyi ocaktan alın. 10 dakika kadar mikserin orta ayarında karıştırın. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA