ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Çökertme kebabı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
200 gr. bonfile
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet patates
1 adet domates
Kekik
Tuz
Karabiber
Patatesi kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın. Bir tavada iri doğranmış kırmızı ve çarliston biberi beş dakika kavurun. Verev şeklinde çok ince doğranmış etleri içine ekleyip etler pişinceye kadar karıştırarak kavurun. Son olarak domatesi, biberi, tuz ve kekiği ekleyip ocaktan alın. Servis tabağına önce sarımsaklı yoğurt, üzerine kızarmış patates, en üste de etleri koyarak ikram edin.

Üzümlü kurabiye
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
4 çorba kaşığı kuru üzüm
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
Yumurta, tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, şeker ve dövülmüş cevizi yoğurun. En son kuru üzümleri de ekleyip elinizle uygun şekil verin. Yağlanmış tepsiye yerleştirerek önceden 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler hafif karamel rengini alınca fırından çıkarın.
BİZE ULAŞIN