Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcanlı köfte

MALZEMELER
400 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
2 çorba kaşığı galeta unu
1 adet közlenmiş patlıcan
4 dal maydanoz

Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup 10 dakika dinlendirin. Bu karışımın içine közlenmiş ve ezilmiş patlıcanları ve kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Köfteleri yağda kızartın ya da fırında pişirin.
Arpacık soğanlı pilav


***

Arpacık soğanlı pilav
MALZEMELER
25-30 adet arpacık soğan
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
1 paket iri arpa şehriye
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
8 su bardağı sıcak su
Tuz
Soğanları temizleyip tereyağında 20-25 dakika soteleyin. Üzerine küp doğradığınız domatesi, sivri biber ve kırmızı biberi ilave edin. Ardından salçayı ekleyin. 10 dakika sonra şehriyeleri ve maydanozu da ilave edin. Beş dakika kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika orta ateşte pişirin.

***

Kirazlı krem karamel
MALZEMELER

1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı + 4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı

Kiraz, tereyağı, su ve bir çorba kaşığı toz şekeri iki-üç dakika pişirip suyunu süzün. Yarım su bardağı toz şekerini karamelize olana dek karıştırıp kiraz suyunu ekleyin. Üç dakika daha pişirip dört adet kaba pay edin. Süt ve vanilyayı kaynatıp ocaktan alın. Yumurta, yumurta sarısı ve kalan şekeri çırpıp sütlü karışıma ekleyin. Karışımı kaplara paylaştırıp 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyan kapları sıcak suya batırıp ters çevirerek tatlıları çıkartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA