Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı et sote

MALZEMELER
400 gr. dana kuşbaşı
200 gr. mantar
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik
Tuz
Karabiber

Etleri, suyunu salıncaya kadar beş dakika kavurun. Üzerine ince doğranmış mantarları ekleyip kavurun. Doğranmış soğanları da ekleyip 10 dakika daha kavurun. Suyu çekince üzerine bir su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Baharatlarını ilave ettikten sonra ise servis yapabilirsiniz.

***

Kabak sufle

MALZEMELER
4 adet kabak
4 adet yumurta
Yarım demet maydanoz ve dereotu
4 dal taze soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber

Kabakları yıkayıp kabuklarıyla rendeleyin. Yumurtaları, tuz ve karabiberle çırpıp kabağa ekleyin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu, doğranmış soğan, zeytinyağı, un, rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine koyup tepsinin yarısına kadar sıcak su ekleyin. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

***

Hurmalı tart

MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un İçi için:
20 adet hurma
100 gr. dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker Üzerine:
1 su bardağı bal

Hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp geri kalanını kalıbınızdan biraz büyük açın. Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp kıyın. Ceviz içi, kuru üzüm, hurma ve yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp kafes şeklinde yerleştirin. 190 derece fırında pişirip üzerine bal dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA