Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli sulu köfte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su
Tuz Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce, suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında, köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin.

Muhallebili güllaç
6 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
5 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı gül suyu
1 paket vanilya
Antep fıstığı
Nane
İki su bardağı süt, nişasta ve şekeri koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan sütü, gül suyunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Tekrar ocağa koyun, bu şekilde muhallebi kıvamı alıp sütü çekince ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarının üzerine iki-üç çorba kaşığı muhallebi sürün, gül şekli verip servis tabağına alın. Üzerini Antep fıstığı ve nane ile süsleyin.

Bahar böreği
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 taze nane
4 çorba kaşığı lor peyniri
Bir kapta unu ve tuzu harmanlayın, üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Kıyılmış yeşilliklerle peyniri harmanlayın. Açtığınız hamurlara iç malzemeyi paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA