ELİF KORKMAZEL ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Köfteli yoğurt çorbası
400 gr. yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı su
Tuz Köfte için:
150 gr. yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Bir tencerede un ve yumurtayı çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin. En son yoğurdu katıp karıştırın ve ocağa koyarak kaynayıncaya kadar karıştırın. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri 10 dakika haşlayın. Haşlanmış köfteleri çorbanın içine katın. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Badem ezmeli milföy
4 adet milföy hamuru
3-4 farklı renkte gıda boyası
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı toz badem
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt
Oda sıcaklığındaki milföylerden kurabiye kalıbı ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Gıda boyalarını yumurta akıyla sulandırıp milföylerin üzerine sürün. 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Toz bademi pudra şekeri ve sütle karıştırıp macun kıvamına getirin. Milföylerin yarısını ters olarak servis tabağına alın. Üzerlerine bademli karışımdan koyun. Kalan milföyleri üzerine kapatıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
BİZE ULAŞIN